Til Jette.
Mor og jeg havde efter moden overvejelse og da vi havde været kærester i 5½ år, giftet os året før, og vi var enige om at vi skulle ha`nogle børn. Vore anstrengelser bar hurtigt frugt. Da vi nåede 1955 var mor buttet og trind, ikke mindst på grund af hendes hang til røde pølser i store mængder.
Vi boede i et lille hus der hørte til Tågården i Borød, hvor vi bestyrede gården for godsejer Stenberg på St. Ladegård.
Drengen, som vi var ret sikre det blev, skulle hedde Joakim, og i god tid før den skulle tages i brug, hentede vi en barneseng hos Morbror Oluf på Egegård i Lynge.
Den havde deres 3 drenge ligget i én efter én.
Vi kom en del sammen med mors veninde, Jytte og hendes mand, Kaj, de havde købmandsforretning i Haugerup. En dag var vi sammen med Kajs søster, som havde prøvet at få børn. Hun udmalede hvilke rædsler man kunne komme ud for under en fødsel og hun tog fuldstændig lysten fra mor, men det kunne ikke laves om så sent i forløbet.
Sidst i Januar bekendtgjorde Stenberg at han ville forpagte gården ud og det ville koste 100.000 kr. at overtage den. Det betød at vi skulle finde på nyt, og vi var rundt for at finde noget andet. Vi fik tilbud på at forpagte Kristian Jensens ejendom ved Brobyvejen. Det skulle koste 4000 kr. om året, så det gik vi med til.
Det var 19. Feb. men allerede 25. Feb. havde han fortrudt, ikke før d. 11. marts blev vi enige.
D. 3. Marts fik vi den første traktor, og den 5. fik vi det første barn. Det blev ikke Joakim, men en dejlig velskabt pige på 7½ pund. Det havde ikke været nogen let fødsel, så mor og barn blev på Sorø Sygehus i 3 uger. Jeg kørte selvfølgelig derud på motorcyklen hver aften i 12 frostgrader. Birgit var der også en aften, Evald kørte hende derud på Scooter, men han blev ude i kulden, han gik ikke på barselsvisit.
Den 1 April flyttede vi til Broby, vi kunne have vores sparsomme bohave på 2 læs på landbrugsvogn efter traktoren. Vi overtog nogle køer og grise fra Kristian, så nu skulle vi malke og fodre dyrene. Farmor og farfar forærede os en barnevogn, vi skulle selv købe den. prisen var 300 kr. Pengene rakte langt, vi fik benzin på motorcyklen for 5 kr., skorstensfejeren skulle have 2,20 kr, sådan var priserne dengang.
17 April blev morbror Erik konfirmeret og den 15 Maj holdt vi barnedåb. Vi havde valgt navnet Lisbeth, men det var farmor meget imod, for det var hun så ked af at blive kaldt da hun var ung. Farmor fik sin vilje, for vi var dybt afhængig af hende som barnepige. Vi havde indvilliget i at spille dilettant om efteråret, der blev hun udnyttet groft. Barnet kom til at hedde Jette Elisabeth.
Da vi kom hjem fra Alsted Kirke, syntes Faster Maren at det var for koldt i stuen, så hun lukkede fyrlågen op på kakkelovnen, med det resultat at stuen fyldtes med røg. Dagmar havde ellers dækket et nydeligt bord og lavet noget god mad. Der måtte luftes grundigt ud og så blev der endnu koldere. Jens Peter var cyklet i kirke og på hjemvejen løb hen ind i en heftig regnbyge og blev gennemblødt, hvilket medførte at han fik en ordentlig skideballe af Maren.
Jo 15 maj var en glædens dag, men også en sorgens dag, idet jeg måtte sælge min gode motorcykle, Ariel Red Hunter, til Poul. Vi skulle bruge pengene og vi fik også en kælvekvie af morfar for den.
Sommeren gik med meget arbejde og med yngelpleje. Der skulle vaskes meget, men vi kunne leje en stor Ferm vaskemaskine hos mejeribestyrer Rørbæk for 4 kr. så blev den bragt og hentet. En stor ulempe var, at der ofte manglede vand i brønden, det måtte hentes i mælkejunger hos dem der havde vand nok.
Midt i Juli fik Sonja Møller, Kirsten, som senere blev din gode veninde.
Mormor lå på sygehuset i November og Erik blev opereret for blindtarmsbetændelse i December. 14 Dec. Kom Poul hjem fra militærtjeneste i Tyskland. I Julen samledes familien hos os på Brobyvej. Jette fik bløde pakker med tøj for 36,81, men det eneste der vakte interesse var julepapiret, der blev flået i småstykker. Det gik også ud over bøgerne i et ubevogtet øjeblik.
Du trivedes godt og tog for dig mors gode bryst og således gik det første år af dit liv.